FollowRSSFacebook

GEMS is het juiste adres voor een warmtewisselaar


GEMS wisselaars worden op maat gemaakt. U bent verzekerd van een zeer goede kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

Eem warmtewisselaar draagt energie (lucht, vloeistof of gas), in de vorm van warmte, over van het ene medium naar het andere. Hiermee wordt warmteterugwinning gerealiseerd ofwel duurzame energie. Met een warmtewisselaar bespaart u dus fors op energie en gaat u op een verantwoorde manier om met fossiele brandstoffen.

In industriële omgevingen is de zogenaamde Shell en Tube warmtewisselaars het meest toegepast. Ze zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen met verschillende capaciteiten. Het principe bij Shell en tube warmtewisselaars berust op tubes (buizen) die door shells (mantels) lopen en waarbij warmteoverdracht plaatsvindt. In de buizen bevindt zich de ene vloeistof of gas, in de shell de andere. Beide vloeistoffen of gassen vermengen zich dus niet.

De mantel van een Shell en Tube warmtewisselaar is een groot drukvat dat bestand is tegen hoge druk en temperaturen. Bij sommige Shell en tube warmtewisselaars kunnen gassen zelfs afgekoeld worden tot vloeistoffen of vloeistoffen verhit worden tot een gas.

De GEMS-warmtewisselaars zijn in diverse uitvoeringen mogelijk:
  • “coil in pot” warmtewisselaar
  • “pijp in pijp” warmtewisselaar
  • verticale uitvoering
  • horizontale uitvoering
  • rechthoekige warmtewisselaar

Reparatie en Onderhoud Warmtewisselaar


Elke warmtewisselaar heeft onderhoud nodig. De mate van onderhoud hangt af van de vervuiling, de druk, de temperatuur en de omgeving. Warmtewisselaars functioneren optimaal bij goed onderhoud waardoor een hoge productie opbrengst of terug winnen van energie. Voor onderhoud en reparatie van warmtewisselaars bent u bij GEMS aan het goede adres.

Voorbeelden


Levering warmtewisselaar bundel | Warmtewisselaar15/08/2019 | Warmtewisselaars

Levering warmtewisselaar bundel

Vandaag een nieuwe bundel afgeleverd. Vervanging van een oude GEMS bundel uit 1985. [lees meer]

1

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.